Despre noi

 
Datorită cererii mari legate de spaţiul tipografic de după schimbările din 1989, înfiinţarea propriei noastre tipografii bisericeşti a devenit o sarcină inevitabilă, iar din ianuarie 1990 s-au făcut primele demersuri iniţiale în acest sens.

Prin donaţia HEKS, Eparhia Reformată din Ardeal şi Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului a intrat în posesia unei tipografii cu capacităţi reduse dar adecvate pentru realizarea unor publicaţii săptămânale, bilunare, a unor reviste, cărţi şi a altor imprimate.
Echipamentele primite ca donaţie au constat în: 1 buc. maşină de tipar offset de 50×70 şi una de 35×50, 3 buc. maşini de scris electrice care fac legătura între maşina de fălţuit, ghilotina tipografică şi maşina de lipit la cald respectiv maşinile de scris şi calculator, un aparat de fotografiat AGFA, 2 mese de montaj şi echipamente pentru realizarea plăcilor tipografice.

Tipografia care funcţionează deja de 20 de ani a putut să ţină pasul cu tehnologia aflată în dezvoltare continuă. Am reuşi să dezvoltăm constant în primul rând pregătirea pentru tipar ridicând-o la nivelul cerinţelor din prezent şi păstrându-i totodată nivelul atins.